Overname Holcon

Hardeman Groep realiseert strategische overname van drie bedrijven

Ede, februari 2022 - Hardeman Groep heeft eind januari drie bedrijven overgenomen: Holterman Groep (Holcon en Holterman Wapeningsstaal) en Durisol. De naam Durisol zal veranderen in Durison. Met deze overname verstevigt de Hardeman Groep haar marktpositie als toeleverancier voor de bouw. Op korte termijn biedt de overname kansen in Nederland en Duitsland, waar voor de toekomst ook in België en Frankrijk (waar Durison reeds actief is) volop perspectief is. Namens de Hardeman Groep: “Het betreft een drietal strategische overnames, waarmee we de markt voor woning-, utiliteits-, industrie- en infrabouw breder kunnen bedienen met een duurzaam en breed productenaanbod.” Holcon is specialist in prefab beton, Holterman is marktleider in wapeningsstaal en Durison maakt duurzame geluidsschermen van houtvezelbeton en prefab woningcasco’s. 

De Hardeman Groep bestaat uit meerdere bedrijven en is een gezond familiebedrijf, dat al decennialang actief is in de brede bouwsector. De afzonderlijke bedrijven in de groep realiseren een stabiele en gezonde groei.  

Breder productaanbod in groeiende markt

Al vele jaren is er een sterke groei van de prefab- en cascomarkt, evenals een toenemende vraag naar circulair en duurzaam bouwen. Ook worden grondposities schaarser, waardoor complexere bouwwerken ontstaan, onder andere met hoogbouw. Dankzij deze overnames krijgt de Hardeman Groep de kans om haar productaanbod te verbreden en daarmee aan de toenemende vraag naar duurzame totaaloplossingen te voldoen. 

Overgenomen bedrijven

Hardeman Groep neemt drie bedrijven over: Holterman Groep met daarin Holcon en Holterman Wapeningsstaal en Durison. Holcon is een bedrijf wat sterk is in prefab casco’s, produceert 45.000m³ per jaar. Het bedrijf werkt onder andere aan het grootste dubbel gelaagde distributiecentrum in Nederland en bouwde mee aan de hoogste woontoren in ons land. Vanuit de betonproductielocaties in Xanten en Hattersheim (beiden Duitsland) bedient Holcon de Nederlandse en Duitse markt. In 2022 verwacht Holcon 60.000 m³ beton te produceren.

Holterman Wapeningsstaal is een KOMO-gecertificeerd wapeningsstaalbedrijf wat jaarlijks 85.000 ton staal produceert. De leveringsmogelijkheden van wapeningsstaal lopen uiteen van levering in handelsformaten, bewerkt betonstaal en speciale netten, tot geprefabriceerde wapeningselementen voor de bouw en betonindustrie. De groeidoelstelling is om de productie uit te breiden tot 100.000 ton. Holterman heeft met locaties Markelo en Hooge Zwaluwe twee fabrieken in Nederland.

Durison (voorheen Durisol en Duricon) is een bedrijf wat een begrip is in de markt van geluidschermen en tunnelelementen die op vele plaatsen langs snelwegen te zien zijn. De geluidsabsorberende elementen worden gemaakt van schoon resthout en is daarmee een zeer duurzaam product. 

Toekomstige opdrachten

De uitbreiding met Holcon, Holterman en Durison biedt directe ingangen en groeimogelijkheden in zowel Nederland als Duitsland. De komende jaren worden in beide landen volop datacenters, parkeergarages, woontorens, hallen, infrastructurele- en andere bouwwerken gerealiseerd, waar zowel prefab beton als staal voor nodig is. Op langere termijn liggen er ook kansen op de Belgische en Franse markt. 

Schaalgrootte en verduurzaming

De schaalgrootte die ontstaat biedt naast duurzaamheidswinst in materialen ook kansen voor verduurzaming van processen. Binnen de Hardeman Groep wordt al volop geïnnoveerd met vergaande automatisering en robotisering, wat ook binnen Holcon, Holterman en Durison verder vorm zal krijgen. Alle personeelsleden en het vastgoed (ook de productielocaties in Nederland en Duitsland) zijn onderdeel van de overname.  

Over Hardeman Groep

Hardeman Groep is onder andere begonnen met het monteren van sandwichpanelen. Door de jaren heen is de groep uitgegroeid tot een multifunctionele toeleverancier voor veel facetten in de bouw. De groep bestaat uit meerdere bedrijven met een eigen specialisme. 

Over Holcon

Holcon engineert, produceert en monteert duurzame prefab betonelementen voor verschillende markten. Zij is daarmee partner voor projecten in de utiliteitsbouw, infrastructuur, industrie- en woningbouw, parkeergarages en met het zelfontwikkelde Holcon bouwsysteem. Zowel de wapening en het beton als de bekisting wordt in eigen huis geproduceerd, waardoor het productieproces in een hand ligt. Holcons productaanbod bestaat onder andere uit kolommen, balken, wanden, diverse type vloerplaten en Infrastructuur-liggers met maximale afmetingen tot 40 meter lengte en 100 ton zwaar. Holcon heeft twee fabrieken in Duitsland (Xanten en Hattersheim am Main). De focus in levergebied ligt in Nederland en Duitsland, ook België, Denemarken en Engeland worden bediend. Bij Holcon werken 220 mensen. Met de nieuwe samenwerking binnen de Hardeman Groep wordt een jaaromzet van € 50 miljoen verwacht.  

Over Holterman

Holterman Wapeningsstaal is een wapeningsstaalbedrijf opererend vanuit Markelo en Hooge Zwaluwe. Het bedrijf is actief in de woning-, utiliteits- en infrabouw, voornamelijk in Nederland en Duitsland. De leveringsmogelijkheden van wapeningsstaal lopen uiteen van levering in handelsformaten, bewerkt, geknipt, gebogen, gelast betonstaal en (speciale) netten tot compleet geprefabriceerde wapeningselementen en supportliggers ten behoeve van de bouw en/of betonindustrie. Holterman is totaalleverancier: ontwerp en tekening (2D/3D), uitvoering, werkvoorbereiding en transport. Holterman produceert 85.000 ton wapeningsstaal per jaar. Dankzij gedane investeringen in nieuwe machines is het mogelijk de komende jaren door te groeien naar 100.000 ton per jaar.

 Over Durison

Durison Raalte is een begrip in de infrawereld als het gaat om geluidsscherm-  en tunnelelementen. Ze worden gemaakt van duurzaam houtvezelbeton dat geluid absorbeert. Het productieproces is milieuvriendelijk, het lage gewicht van de elementen maakt ze makkelijk te verwerken en herbruikbaar. Durisol startte een aantal jaren geleden met het produceren en leveren van prefab casco’s voor de woningbouw, dit onder de naam Duricon. Leidingwerk, instortvoorzieningen en kozijnmontage zijn geïntegreerd in deze zeer glad afgewerkte casco’s. De naam Durisol en Duricon verandert met de overname in Durison, partner in geluidsscherm- en tunnelelementen en prefab casco’s.

Overname Holcon
nieuwsbrief

HOLCON, Meer dan beton

Waarmee kunnen wij u van dienst zijn?